V centre mesta dnes otvorili 14. ročník Trojičného jarmoku

06.06.2013 Prešov

Prešov 6. júna (TASR) – Predajné stánky, ukážky remeselníckych výrobkov, pestrá ponuka tovarov a jedál a kultúrny program, to všetko môžu vidieť a zažiť obyvatelia i návštevníci Prešova, kde dnes otvorili 14. ročník Trojičného jarmoku. Trojdňové podujatie organizuje Park kultúry a oddychu (PKO) v Prešove a Mesto Prešov.
„História organizovania Trojičného jarmoku v metropole Šariša siaha až do 16. storočia, chceli sme túto tradíciu obnoviť. Preto sme opäť vytvorili priestor pre obchodníkov, remeselníkov, umelcov a predovšetkým návštevníkov, ktorí tu môžu nakupovať, ochutnať dobré jedlo a zabaviť sa s priateľmi,“ povedal pre TASR programový manažér PKO Jozef Kačala.
Dodal, že záujem predajcov je oveľa väčší ako v predošlých rokoch. Na námestí a priľahlých uličkách svoje stánky rozložilo viac ako sto jarmočníkov. Okrem domácich potravinárskych výrobkov tam ponúkajú textil, výrobky z kože, dreva, skla, keramiku, hračky či bižutériu. Svoje umenie predvádzajú aj ľudoví remeselníci, výtvarníci i ďalší umelci.
Kačala pripomenul, že dnes na divákov čaká bohatý kultúrny program, v ktorom sa predstavia Poddukelský umelecký ľudový súbor, folklórne súbory Havrančatá, Svinianka, Rozmarija, Šariš, Šarišské parobci, speváčka ľudových piesní Anka Poráčová a FS Starišan.
V piatok (7. 6.) po 16. hodine na divákov čakajú vystúpenia skupín orientálneho tanca Fatima a Žienky zo ZUŠ Jána Poschla, Akasha a Witches. Predstavia sa Skupina historického šermu Cohors, Sokoliarska skupina svätého Bavona z Banskej Bystrice, Bábkové divadlo Babadlo pre deti pripravilo rozprávkovú hru Kráľ Drozdia Brada.
Večer bude pódium patriť speváckemu súboru Vocals, Katedrálnemu zboru sv. Jána Krstiteľa, divákov bude zabávať aj vokálne zoskupenie Otto voce. Klasickú hudbu v rockovej úprave ponúkne Theatrum Musica a koncertovať bude aj zoskupenie Rapsodia.
 

Vyberte región

mark